Waar je van droomt, daar kun je niet van wakker liggen.
Vragen over snurken en slaapapneu
Kom ik in aanmerking voor terugbetaling van mijn snurkapparaat ?
Indien het slaaponderzoek een Apneu-Hyponeu Index heeft aangetoond van 15 en meer komt u in aanmerking voor terugbetaling van het RIZIV.
Indien u een hospitalisatieverzekering hebt die eveneens tussenkomt in de terugbetaling (dient u wel na te vragen bij de betreffende verzekering) dan kan ook hier mogelijks een deel terugbetaald worden.
Is het dragen van een snurkbeugel comfortabel?
De meeste patiënten passen zich goed aan aan het dragen van een snurkbeugel ’s nachts. Na een korte gewenningsperiode wordt dit een routine en de meerderheid van de patiënten kunnen niet meer slapen zonder, omdat eveneens de slaapkwaliteit duidelijk verbetert.
Hierdoor is de medewerking met betrekking tot het dragen van het apparaat en de opvolging in de meerderheid van de gevallen zeer goed.
Waarom een op maat gemaakt apparaat als ik er een kan aanschaffen via internet of televisie?
Er zijn duidelijke wetenschappelijke bewijzen dat een op maat gemaakt snurkapparaat te verkiezen is boven 'one size fits all' systemen.
Een individueel apparaat past beter, is individueel instelbaar, aanpasbaar naar aanleiding van een tandverzorging, en is beter voor het steunweefsel van uw tanden. Het success van uw snurk- en apneubehandeling hangt in grote mate af van bovenstaande factoren.
Kan ik een snurkapparaat dragen als ik kaakgewrichtsklachten of tandvleesproblemen heb?
Het antwoord op deze vraag is uniek voor iedere patiënt, maar de meeste patiënten met geen al te uitgesproken parodontale (steunweefsel) en kaakgewrichtsproblemen kunnen succesvol behandeld worden, mits goede opvolging uiteraard.
Hoe lang gaat een snurkapparaat mee?
De levensduur van een snurkapparaat hangt in grote mate af van de gebruiker. In regel rekenen we minstens 3 à 5 jaar, afhankelijk van herstellingen en de wijze waarop het apparaat onderhouden wordt, evenals de noodzakelijke opvolging (na klachtenvrij 1x per jaar).
Is een slaaponderzoek steeds noodzakelijk?
De uiteindelijke diagnose en indicatie voor een snurkapparaat dient te worden gesteld door een geneesheer/slaapspecialist na een slaaponderzoek om alle criteria: snurken, slaapapneu, zuurtstofgehalte in het bloed en andere factoren, te kunnen bepalen.